Sve počinje sa Đuzepeom De Đustijem, vunderkindom naše priče. Pedesetih godina ulazi u jedno preduzeće u mjestu Koneljano Veneto. Baveći se prženjem kafe, Đuzepeu to postaje više strast nego profesija. Radi među mirisima zrna kafe i na osnovu boje zna da prepozna njihov stepen isprženosti. U međuvremenu se ženi. Prolaze godine i osjeća da želi da napravi nešto više od svoje izuzetne vještine. Zajedno sa Brunom, svojom suprugom, otvara zanatsku radnju. Naziv je: Manuel Caffè. Specijalizuju se i isporučuju kafićima najbolje proizvode.

Njeguju materiju i, u isto vrijeme, oblik. Rađaju se mješavine koje su remek-dijela a, zajedno sa njima, i Emanuela, Mauro i Kristina. Nova generacija ima, kao i roditelji, istu ljubav prema kafi i inteligentni osećaj za komunikaciju i razvoj ideja. Tako je počela sezona koja je podmladila cijelo preduzeće, energijom Emanuelinih, Maurovih i Kristininih studija i svježinom njihovog kreativnog talenta. Stigli smo sada do Manuel Caffè-a. Jedna ukusna, a ujedno, i tradicionalna realnost. Mirna i uzburkana. Kao šolja kafe.

Preduzeće “Manuel Caffè” je uvjek verovalo u kvalitet i posebnost pauze za kafu, baš onako kako je doživljavamo mi, Italijani. Ritual koji osvaja još od prvog iskustva i koji je preduzeće odlučilo da proširi i van granica zemlje. Kako bi poslalo u najudaljenija mesta, aromu i ukus jedinstvene kafe, uživanje u ispravnoj degustaciji i onaj momenat “slatkog života” koji samo Italija zna da pokloni.